fbpx

Frossen skulder

Ved de fleste skulderproblemer ses der tegn på smerter og bevægelsesbesvær.

En frossen skulder skyldes en inflammation i ledkapslen. Inflammationen hæver op og klæber sig sammen med de underliggende knogler. Det resulterer i stivhed og begrænsning af skulderleddet. Inflammationen kan komme fra fald på skulderen, eller ved et kirurgisk indgreb. Det kan dog også komme af immobilitet af skulderleddet, feks. ved lammelse efter en apopleksi (hjerneblødning eller blodprop i hjernen), brud på skulderen eller i nogle tilfælde leddegigt pga. den nedsatte aktivitet i skulderleddet.

Impingement: skyldes, at rotatorcuff-senerne og bursaen kolliderer med skulderloftet, hvilket resulterer i, at man føler, der er en begrænsning inde i skulderen lige under skulderhøjen.

Impingement kan opdeles i 3 dele

Den primære, hvor der er en begrænsning for fri bevægelse af skulder hovedet (caput) under skulderhøjen. Et røntgenbillede kan vise, om der er mangel på pladsforholdet i skulderen.

Den sekundære, kan skyldes nedsat funktion af skulderbladet (scapula insufficiens) og / eller ustabilt skulderled, hvilket er den hyppigste årsag til impingement.

Den interne, giver ofte smerter på bagsiden af skulderen, denne ses ofte ved kastesport. Da armen tit er i 90 graders vinkel, kombineret med en rotation udad i skulderleddet.

Få altid stillet din diagnose hos egen læge inden du kommer til behandling. Så er vi sikre på, at du får den rette behandling for dine problemer, da der er forskellige måder at behandle diagnoserne på.

Massagecph.dk har udviklet sin egen teknik, til at bekæmpe frosne skuldre.