fbpx

Psyke og stress

Stress er ikke en sygdom. Stress er kroppens svar på, at du har belastet den for længe, både psykisk og fysisk, plan over en periode. Vi taler som regel om perioder på op til flere måneder. Under stress vil vores sympatiske nervesystem udskille mere adrenalin (på vagt/frygt/kamp hormon).

Ved stress er symptomerne mange

Ved stress er du også mere modtagelig for mange forskellige sygdomme, som f.eks. influenza, forkølelse, forstoppelser, diarré med mere. Stress påvirker også din hukommelse, og du vil ofte opleve, at du husker dårligere.

Du vil som regel lide af kronisk træthed og uregelmæssigt sovemønster. Du oplever en rastløshed og uro i kroppen, og kan ikke finde ro.

Dernæst er man meget talende og afbryder andre uden at lytte til dem. Stress gør også at man spiser hurtigt og sluger maden uden at tygge den ordentligt. Man spiser mere usundt junkfood og slik og tænker ikke på kroppens ve og vel.

Ens pupiller er mere udspilede på grund af frygt/ kamp hormonet. Din hud er også mere bleg og ser mere trist ud. Man er mere utålmodig, opfarende og uligeværdig.

Din krop vil på grund af den forhøjede adrenalin og manglende søvn, være med til at du kan få flere svedeture. Hovedpiner udløses af de mange kropsspændinger i kroppens muskler. Det påvirker også en nedsat lyst til sex.

Du kan opleve, at du kan få angst/forbier for ting, som du måske ikke har haft før. Du kan også opleve, at få en masse rygsmerter på grund af den uro, du har haft i kroppen, som er med til at du spænder op i musklerne. Du vil derudover kunne opleve at dine afføringsmønstre kan være ændret.

Mange hjemsendte soldater kan udvikle PTSD diagnose, da deres psykiske og fysiske form kommer i beredskab. De skal altid være klar. Ellers ved de, at det kan koste dem og deres kollegaer livet (kamp/frygt hormon).

På grund af det nedsatte immunforsvar kan personer med kroniske betændelsestilstande få en opblussen, og dette er måske grunden til at folk med f.eks. astma, mavesår, sukkersyge, psoriasis, leddegigt, og Chron ofte oplever en forværring ved stress.

Behandling af stress

Hos massagecph benytter vi akupunktur til den psykiske del, og på den fysiske del benytter vi sportsmassage. Dette er en god kombination til at få løsnet op i krop og sind.