fbpx

Skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er en betændelsestilstand i musklerne og i senehæftningerne på forsiden af underbenet, langs indersiden af skinnebenet (tibia), som kommer af en overbelastning.

Typisk kommer smerterne på forsiden og indersiden af skinnebenet under og efter træning, som f.eks. løb.

Smerterne vil i starten være ubehag eller en murrende smerte, ofte efter hårde belastninger. Med tiden bliver grænsen for smerterne mindre, og man kan tåle meget lidt belastning. Hvilket tvinger dig til at holde inde med træningen af evt. løb eller ved springtræning.

Der kan være mange årsager til skinnebensbetændelse. Det kan være fordi du er kalveknæet, ar en læg der udadroterer, overbelastningen af muskler og senere af inderside af skinnebenet. Smerterne sidder som regel 2/3 del af indersiden af skinnebenet og er ømt ved tryk. Man løber på indersiden af fodraden, hvorimod man skal løbe på ydre, som man ikke belaster musklerne og senerne i underbenet.

Vær derfor obs på dit fodtøj. Sørg for det er støddæmpende, eventuelt tapning af læg for at aflaste mest muligt. Undgå eller reducer løb på hårdt underlag, Hold en pause med træningen. Dette er nogle af de ting du kan og bør gøre.

Massagecph.dk har gode erfaringer med at afhjælpe klienter med skinnebensbetændelse via akupunktur, laserbehandling og sportsmassage.