fbpx

Smerter i muskler og led

Smerte er kroppens svar på, at der er noget galt i kroppen. Det kan være opstarten til en skade, eller sygdom i kroppen. Derfor lyt til din krop og dens signaler.

Ved akutte smerter er det kroppens svar på du skal stoppe med det du har gang i nuet, for ellers går det som regel galt.

Ved kroniske smerter er det smerter som for ca. 6 mdr. siden, engang har været akutte smerter som er blevet tilsidesat og ikke taget seriøst og blevet behandlet.

De kroniske er dem som kan være meget drænende og langvarige.

Ændret belastningsmønster

Hvis vi mærker en smerte i vores muskler, nerver, sener og knogler, vil vi af automatik ændre vores holdning for at ikke mærke smerten igen. Dette medfører bare at vi forflytter belastningen over til et ny sted og medfører en overbelastning der også.

Klienter med slidgigt i den ene side af hoften vil som regel halte og det medfører til overbelastning af modsatte hofte. Det samme gælder for knæ, ankler, albuer, skuldre med mere.

Meddelt smerte: kan i nogle tilfælde skyldes en skade et helt andet sted i kroppen. Vores nerveimpulser/trådes forbindelser gør, at vores hjerne kan blive snydt med hensyn til, hvor smertesignalet kommer fra.

Nervetryk og andre nervesygdomme: Tryk på eller irritation af nerverne til musklerne kan være med til muskelsmerterne. Dette ses især ved diskusprolapser eller ved slidgigt i nakken eller lænderyggen.

Skader på nervesystemet: kan f.eks. være fantomsmerter, nervebetændelse eller diskusprolapser.

Psykiske lidelser: Muskelsmerter kan også kommer ved stress eller depression, som følge af ændringer i nervesystemet og ens opfattelse af den pågældende smerte.

Vores krop kan opfatte smerter fra, muskler, sener, led, hud og organer. Ved skader eller sygdomme i vores knogler, væv eller overbelastningsskader. Smerterne kan føles som borende, trykkende, murrende, gnavende, dunkende og give ømhed.

Hvis man så har nervesmerter, vil smerter føles som brændende, snurrende, jagende, prikkende/stikkende, skærende og isnende.

Hos massagecph har vi gode erfaringer med at behandle ovenstående med akupunktur, sportsmassage, cupping og udspænding.